Calabrien

Torre Zambra, Torre Zambra kr. gl. 89,- / fl. 389,-

Liflig rosé i med masser af røde bær og i frisk og saftig stil.

Campanien

Greco di Tufo “Nestor”, Cavalier Pepe kr. gl. 89,- / fl. 395,-

Arketypisk Campania-hvidvin fremstillet på den lokale Greco-drue, som har helt ideelle vækstbetingelser i Tufo-området, hvor jordbunden er lerholdig og ”vulcanico”, hvilket betyder at vinen får et friskt og mineralsk udtryk. Druerne håndhøstes, og vinen fremstilles med et hektarudbytte på ca. 60 hektoliter pr. hektar. Næsen er aromatisk, nærmest floral, men med delikate citrus-noter. I munden er den fyldig, vedvarende og med balanceret syre.

Irpinia Rosso “Sanserino”, Cavalier Pepe kr. gl. 85,- / fl. 329,-

Lækker og imødekommende Campania-vin fremstillet overvejende på Aglianico-druen. I næsen genkender man umiddelbart kirsebær og en smule viol, mens vinen i munden giver et fint rundt frugtbillede med en diskret frugtsødme. Dejlig saftighed og friskhed er kendetegnende, og vinen fremstår blød og bredt appellerende. Velegnet til pizza og pasta.

Taurasi “Opera Mia”, Cavalier Pepe kr. fl. 575,-

Denne konge af Campania-vine er fremstillet på regionens vigtigste blå sort, Aglianico, og er fremstillet med et udbytte på blot 50 hektoliter pr. hektar. Det er en bredskuldret og kraftig sag som trods dens power fremstår meget harmonisk og afbalanceret. Næsen er typisk; mørk frugt, noter af modne Amarena-kirsebær, en anelse sveske, krydrede hints og en let ristet fadnote med lidt sød vanilje. I munden er den magtfuld med markante, men bløde tanniner.

Falanghina Beneventano, Cavalier Pepe kr. gl. 79,- / fl. 289,-

Klassisk hvidvin fra Benevento-distiktet nord for Avellino i Campania. Vinen er fremstillet på 100% Falanghina-druer høstet ved håndkraft fra vinstokke i ler- og kalkholdig jord. Falanghina er en aromatisk druesort som har været dyrket gennem århundreder, og som befinder sig godt i området omkring Benevento. I næsen finder man sødlige noter af ananas og æble, mens vinen er rund, saftig og fyldig i munden, med høj aromaintensitet og fin behagelig syre.

Aglianico Campania, Cavalier Pepe kr. gl. 79,- / fl. 289,-

Imødekommende og mellemfyldig Campania-vin med blød, rund fylde og pæn saftighed. Vinen er fremstillet på 70% af druesorten Aglianico som for mange vinelskere også er kendt som en slags "Sydens Nebbiolo", på grund af den kompleksitet og ranke struktur. Vinen kommer i en venlig og imødekommende stil, hvor det er frugten der dominerer. I næsen finder man noter af modne krisebær, brombær, lyse røde bær og lidt solbær samt et behageligt strejf af krydderi. I munden fremstår vinen harmonisk og balanceret med behagelige bløde tanniner og en livlig syre.

Emilia Romagna

Lambrusco Grasparossa di Castelvetro, Zanasi kr. fl. 295,-

Sødmefuld Lambrusco med en intens mørk rubinrød farve og en næse af modne røde frugter, med kirsebær, brombær, vilde hindbær (kerner), men også en anelse solbær som dominerende elementer.

Lombardiet

Franciacorta Brut “Cellarius” Vintage, Berlucchi kr. fl. 595,-

Top vintage-mousserende fremstillet på den traditionelle metode. Vinen er baseret på 70% Chardonnay og 30% Pinot Noir fra nogle af huset bedst beliggende marker. I næsen møder man modne pærer, æbler og friskbagt brød, pakket yderst elegant ind i fine florale toner. Cremet tekstur og behagelig tør finish.

Lugana ” Limne “, Tenuta Roveglia kr. gl. 89,- / fl. 425,-

Aromatisk og indsmigrende hvidvin fra distriktet syd af Garda-søen. Saftig og fyldig, men frem for alt frugtig. Her er citrus, lime og litchi-frugt for alle pengene i en meget saftig og læskende stil. Vinen har en diskret sødmefuld frugt.

Piemonte

Barolo “Terlo”, Camerano & Figli kr. fl. 895,-

100% Nebbiolo lagret udelukkende på store fade. Tørrede roser, modne bær, tobak, lakrids, tjære og fugtig muld og den helt klassiske mundrensende syre. Super Barolo fra ærketraditionalist.

Barbera d’Alba “Carolina” (øko), Cascina Val del Prete kr. fl. 850,-

Stor intens Barbera d’Alba i virkelig topklasse. Vinen er kendetegnet ved en helt igennem saftig og voluminøs stil, hvor både frugtsyre og tannin er vel integreret. I glasset opleves den som en tæt frugtbombe af mørk solmoden Barbera-frugt, ristet fad, læder og fugtig muld. 91 points af Robert Parker

Barbaresco “Ronchi”, Ronchi kr. fl. 785,-

Fremragende vin med stor koncentration og noter af mørk chokolade, ristede valnødder og lakrids i den lange vedvarende eftersmag, med nydeligt afstemt syre. Den meget klassiske og aromatiske næse er kendetegnet ved friske roser, lidt solbær og tørret pibetobak. Producent af 3 glas vin i Gambero Rosso.

Puglia

Salento Rosso Appassimento, Vallone kr. fl. 375,-

Fuldmoden og kraftig Primitivo med rund og blød krop og let sødme efter tørring af druerne.

Passito di Noto, Vallone kr. gl. 95,- / fl. 375,-

Fremstillet på senthøstede moscato-druer. Sødmefuld frugt med citrus og orange-karakter.

Sardinien

Cannonau “Lillové”, Giuseppe Gabbas kr. fl. 335,-

Varmkrydret stil, med masser af moden rød frugt som fx jordbær, hindbær og røde kirsebær.

Trentino Alto Adige

Chardonnay Langhe, H. Lun, kr. fl. 525,-

Fremragende fed og kraftig chardonnay, hvor man i næsen øjeblikkeligt genkalder eksotiske noter som ananas og modne æbler. Vinen er utrolig saftig og koncentreret, og lagringen i barriques giver den en harmonisk fremtoning, hvor fadet fremstår godt integreret i vinen. Det er noget af det tættesteman kommer på hvid bourgogne i Italien.

Riesling dell’Alto Aldige, St Paul's kr. fl. 425,-

Typisk sydtyrolsk Riesling med elegant grønlig farve med strågule reflekser. Næsen er stingent of fyld med flotte blomsternoter og et hint af eksotisk frugt. Frisk og rank og dejlig kant af blomster, grønne stikkelsbær og pærer. Perfekt som aperitif ellr som ledsager til skaldyr og frisk fisk.

Toscana

Tignanello IGT, Tenuta Tignanello, Antinori kr. fl. 1595,-

Aristokratisk, rig og stringent topvin. Fremstilles kun i de bedste årgange og imponerer altid med sin dybde, klasse, kompleksitet og balanceret kraft, som munder ud i en lang og detaljeret finish.

Chianti Classico “Peppoli”, Tenuta Peppoli, Antinori kr. fl. 455,-

Byder på intens og pakket frugt med kirsebær, hindbær og et strejf af viol, kaffe og vanilje. En saftig og balanceret "textbook" Chianti.

Villa Antinori Rosso, Villa Antinori kr. fl. 425,-

Intens og kompleks duft med noter af modne blommer, krydderier og tørret frugt. Smagen er koncentreret, smidig og fløjlsagtig med en appetitlig finish.

Brunello di Montalcino, San polino kr. fl. 895,-

Flot Brunello med typisk kirsebærfrugt, solbær, læder og lidt "toscansk støv". Flot tannin og vibrerende syre.

Scalabrone Bolgheri Rosato, Tenuta Guado al tasso Antinori kr. fl. 399,-

Aromatisk og fyldig rosé med forførende hindbær og kirsebær. Ligeledes har den et let urte præg.

Supertoscaner “Rocca di Frassinello”, Rocca di Frassinello kr. fl. 995,-

Spændende krydret vin fra det vestlige Toscana,- 3. vinen i det store Rocca di Frassinello-projekt. Mørk frugt med strejf af krydderurter som eukalyptus og mynte samt noter af brændenælde. Kraftig og pæn fylde med fin tannin. Rigtig madvin som især er god til retter med masser af friske krydderurter.

I Sodi di San Niccolò, Castellare di Castellina kr. fl. 1295,-

Legendarisk Supertoscaner der har gået sin sejrsgang i stort set alle vinmedier verden over. Forvent rustik toskansk frugt med vidunderligt “smuldrende” tanninspil og fantastisk mineralitet. Virkelig stor vin. 3 glas i Gambero Rosso.

Chianti Classico Riserva, Castellare di Castellina kr. fl. 855,-

Mørk, intens top-Chianti fra fremadstormende og nytænkende hus i det sydlige Chianti Classico. Lagret 24 mdr. på træfade og mindst 12 mdr. på flaske inden frigivelsen. Lækker ristet slutning, hvor lidt kaffe og kakao kan anes.

Chianti Classico, Castellare di Castellina kr. fl. 455,-

Flot typisk Chianti fremstillet på Sangioveto og Canaiolo fra ca. 20 år gamle stokke. Vinen lagres på store fade i ca. 7 mdr. og 6 mdr. på flaske inden frigivelsen. Typisk toskansk mørk frugt, med kirsebær og solbær som omdrejningspunkt og et delikat strøg af flæsk, røg og vanilje. Dejlig frisk stil med fin syre.

Brunello di Montalcino, Il Marroneto kr. fl. 1595,-

Traditionel Brunello med fornem frugt, elegance og indbydende friskhed. Vinen præsenterer sig med en flot dyb rubinrød farve, en indbydende bouquet og en lang eftersmag med velintegrerede tanniner. Den er lagret 39 mdr. på store slovenske fade og 10 mdr. på flaske inden frigivelse, og er et skoleeksempel på, hvordan god klassisk Brunello skal være. Vinen er flere gange blevet præmieret med 3 stjerner i den anerkendte italienske vinguide ”Veronelli”.

Supertoscana “Poggio alla Guardia”, Rocca di Frassinello kr. gl. 95,- / fl. 435,-

Spændende krydret vin fra det vestlige Toscana, 3. vinen i det store Rocca di Frassinello-projekt. Mørk, frugt med strejf af krydderurter som eukalyptus og mynte men også noter af brændenælde. Kraftig og pæn fylde med fin tannin. Rigtig madvin som især er god til retter med masser af friske krydderurter.

Umbrien

Sagrantino di Montefalco, Antano kr. fl. 755,-

Den ultimative bøfvin. Dyb, dyb, mørk farve og fuldmoden mørk frugt med noter af solbær, mørke kirsebær, lidt mynte, kaffe og krydderier. Tør.

Veneto

Amarone della Valpolicella (øko), Massimago kr. fl. 955,-

Kraftfuld, men elegant og blød Amarone fra ambitiøst vinhus.

Pinot Grigio delle Venezie (øko), St. Paul's. kr. fl. 399,-

Næsen er præget af moden Williams pære og modne gule æble, munden har blød fylde, bred stil og en diskret frugtig sødme som afløses af en tør afslutning med et let bittert efterspil.

Valpolicella Ripasso “Monti Garbi” Tenuta Sant’Antonio, Monti Garbi. Tenuta sant'Antonio kr. gl. 109,- / fl. 535,-

Klassisk elegant "mini-Amarone". Blød krop og let sødmefuld kirsebærfrugt med antydninger af lidt sveskeblomme.

Prosecco Treviso ” Settolo” (øko), Fratelli Collavo kr. gl. 89,- / fl. 385,-

Frisk og forførende mousserende vin med masser af moden pære-, æble-, og citrusfrugt. Fantastisk som aperitif.

, kr. fl. ,-
Valpolicella Superiore “Campo Prognare”, I Campi di Flavio Prà kr. fl. 1090,-

Unik vin fra absolut kultproducent beliggende på det berømte bjerg “Monte Lodoletta”. Vinen er fremstillet præcis som Amaronen, dvs. på tørrede druer, men hektarudbyttet er væsentligt lavere end normalt og koncentrationen derfor helt utrolig. Her kan man forvente en vin som vælter langt de fleste Amaroner af pinden. Lagret ca. 2 år på nye barriques af fransk Allier-eg, og fremstillet på druer dyrket klods op af Dal Forno på ”Monte Lodoletta”.

Soave Classico “Otto” (øko), Graziano Pra´ kr. gl. 95,- / fl. 425,-

Lækker klassisk soave fremstillet på 100% garganega. Vinen har noter af havtorn, jasmin, pære samt eksotisk moden stenfrugt som hvide ferskner og abrikos. I munden er vinen medium fyldig, med frisk og saftig frugt.

Andre vine

Champagne Brut, Pol Cochet kr. fl. 695,-

Florale noter som akacie og havtorn og frugtige nuancer med præg af modne stenfrugter som hvide ferskner og abrikos.