Campanien

Husets rød – Aglianico Campania, Cavalier Pepe kr. gl. 59,- / fl. 249,-

Imødekommende og mellemfyldig Campania-vin med blød, rund fylde og pæn saftighed. Vinen er fremstillet på 70% af druesorten Aglianico som for mange vinelskere også er kendt som en slags "Sydens Nebbiolo", på grund af den kompleksitet og ranke struktur. Vinen kommer i en venlig og imødekommende stil, hvor det er frugten der dominerer. I næsen finder man noter af modne krisebær, brombær, lyse røde bær og lidt solbær samt et behageligt strejf af krydderi. I munden fremstår vinen harmonisk og balanceret med behagelige bløde tanniner og en livlig syre.

Taurasi “Opera Mia”, Cavalier Pepe kr. fl. 495,-

Denne konge af Campania-vine er fremstillet på regionens vigtigste blå sort, Aglianico, og er fremstillet med et udbytte på blot 50 hektoliter pr. hektar. Det er en bredskuldret og kraftig sag som trods dens power fremstår meget harmonisk og afbalanceret. Næsen er typisk; mørk frugt, noter af modne Amarena-kirsebær, en anelse sveske, krydrede hints og en let ristet fadnote med lidt sød vanilje. I munden er den magtfuld med markante, men bløde tanniner.

Irpinia Rosso “Sanserino”, Cavalier Pepe kr. gl. 65,- / fl. 295,-

Lækker og imødekommende Campania-vin fremstillet overvejende på Aglianico-druen. I næsen genkender man umiddelbart kirsebær og en smule viol, mens vinen i munden giver et fint rundt frugtbillede med en diskret frugtsødme. Dejlig saftighed og friskhed er kendetegnende, og vinen fremstår blød og bredt appellerende. Velegnet til pizza og pasta.

Sardinien

Cannonau di Sardegna Riserva, Sella & Mosca kr. fl. 295,-

Fremragende Cannonau lagret 24 mdr. på træfade. Dejlig varmkrydret vin med elegant stil og delikat strejf af vanilje og animalske toner, bl.a. stald og flæsk.

Toscana

Supertoscaner “Poggio alla Guardia”, Rocca di Frassinello kr. gl. 85,- / fl. 395,-

Spændende krydret vin fra det vestlige Toscana, 3. vinen i det store Rocca di Frassinello-projekt. Mørk, frugt med strejf af krydderurter som eukalyptus og mynte men også noter af brændenælde. Kraftig og pæn fylde med fin tannin. Rigtig madvin som især er god til retter med masser af friske krydderurter.

Brunello di Montalcino, Il Marroneto kr. fl. 1090,-

Traditionel Brunello med fornem frugt, elegance og indbydende friskhed. Vinen præsenterer sig med en flot dyb rubinrød farve, en indbydende bouquet og en lang eftersmag med velintegrerede tanniner. Den er lagret 39 mdr. på store slovenske fade og 10 mdr. på flaske inden frigivelse, og er et skoleeksempel på, hvordan god klassisk Brunello skal være. Vinen er flere gange blevet præmieret med 3 stjerner i den anerkendte italienske vinguide ”Veronelli”.

Chianti Classico, Castellare di Castellina kr. fl. 425,-

Flot typisk Chianti fremstillet på Sangioveto og Canaiolo fra ca. 20 år gamle stokke. Vinen lagres på store fade i ca. 7 mdr. og 6 mdr. på flaske inden frigivelsen. Typisk toskansk mørk frugt, med kirsebær og solbær som omdrejningspunkt og et delikat strøg af flæsk, røg og vanilje. Dejlig frisk stil med fin syre.

Chianti Classico Riserva “Vigna il Poggiale”, Castellare di Castellina kr. fl. 755,-

Mørk, intens top-Chianti fra fremadstormende og nytænkende hus i det sydlige Chianti Classico. Lagret 24 mdr. på træfade og mindst 12 mdr. på flaske inden frigivelsen. Lækker ristet slutning, hvor lidt kaffe og kakao kan anes.

I Sodi di San Niccolò, Castellare di Castellina kr. fl. 1090,-

Legendarisk Supertoscaner der har gået sin sejrsgang i stort set alle vinmedier verden over. Forvent rustik toskansk frugt med vidunderligt “smuldrende” tanninspil og fantastisk mineralitet. Virkelig stor vin. 3 glas i Gambero Rosso.

Supertoscaner “Rocca di Frassinello”, Rocca di Frassinello kr. fl. 795,-

Spændende krydret vin fra det vestlige Toscana,- 3. vinen i det store Rocca di Frassinello-projekt. Mørk frugt med strejf af krydderurter som eukalyptus og mynte samt noter af brændenælde. Kraftig og pæn fylde med fin tannin. Rigtig madvin som især er god til retter med masser af friske krydderurter.

Veneto

Ripasso “Santambrogio”, Aldegheri kr. gl. 99,- / fl. 495,-

Klassisk populær ”mini-Amarone”. Vinen er fremstillet på Ripasso-metoden med den klassiske kombination af såvel soltørrede som, friske druer som det centrale. Fyldig krop og let sødmefuld kirsebærfrugt med antydninger af lidt sveske og modne blommer. Rund og behagelig.

Amarone della Valpolicella “Barricato”, Aldegheri kr. fl. 955,-

Storebroren til 2006’eren. Endnu mere cremet og intens Amarone, hvor 100% af vinen først lagres 24 mdr. på store fade, dernæst 12 mdr. på barriques. Udpræget kakaobønne-, kaffe og chokolade-note i slutningen.

Amarone della Valpolicella Classico ”Storica”, Aldegheri kr. fl. 595,-

Vinen er lagret 24 måneder på eg og frigiver ved første indtryk en bouquet af sveskeblomme, kaffe og kakao. Vinen har en flot dybde og fløjsblød følelse. Mokka og chokolade behager munden sammen med rosiner, sveske og kirsebær. Fuldmoden og voksen Amarone der imponerer fra start til slut.

Valpolicella Superiore “Campo Prognare”, I Campi di Flavio Prà kr. fl. 1090,-

Unik vin fra absolut kultproducent beliggende på det berømte bjerg “Monte Lodoletta”. Vinen er fremstillet præcis som Amaronen, dvs. på tørrede druer, men hektarudbyttet er væsentligt lavere end normalt og koncentrationen derfor helt utrolig. Her kan man forvente en vin som vælter langt de fleste Amaroner af pinden. Lagret ca. 2 år på nye barriques af fransk Allier-eg, og fremstillet på druer dyrket klods op af Dal Forno på ”Monte Lodoletta”.

Sicilien

Nero d’Avola “Versace”, Feudi del Pisciotto kr. fl. 575,-

Fyldig og kraftig vin, rund og blød, med en dejlig varm solmoden og frugtrig stil og ikke mindst flot integreret fad, hvor man tydeligt fornemmer vanilje- og ristet kaffe-nuancer. 3 glas i Gambero Rosso.

Umbrien

Sagrantino di Montefalco “Taccalite”, Tiburzi kr. fl. 495,-

Topvin fra vinhuset Tiburzi, fremstillet udelukkende på den spændende Sagrantino-drue. Vinen har en dyb, dyb, mørk farve, med lilla reflekser. I næsen er den fremadstormende og ekspressiv med flot fuldmoden mørk frugt med noter af solbær, mørke kirsebær, lidt mynte, kaffe og krydderier. Tanninen er typisk for Sagrantino-druer; meget muskuløs, men den lange lagring på barriques balancerer fint druens lidt hårdenature, hvorforden her fremstår mere rund og imødekommende end normalt. " Taccalite" er en kraftig vin der står godt til kraftige kødretter, eksempelvis oksesteg eller T-bone.

Piemonte

Barbaresco “Ronchi”, Ronchi kr. fl. 685,-

Fremragende vin med stor koncentration og noter af mørk chokolade, ristede valnødder og lakrids i den lange vedvarende eftersmag, med nydeligt afstemt syre. Den meget klassiske og aromatiske næse er kendetegnet ved friske roser, lidt solbær og tørret pibetobak. Producent af 3 glas vin i Gambero Rosso.

Barbera d’Alba “Carolina”, Cascina Val del Prete kr. fl. 750,-

Stor intens Barbera d’Alba i virkelig topklasse. Vinen er kendetegnet ved en helt igennem saftig og voluminøs stil, hvor både frugtsyre og tannin er vel integreret. I glasset opleves den som en tæt frugtbombe af mørk solmoden Barbera-frugt, ristet fad, læder og fugtig muld. 91 points af Robert Parker

Barolo, Camerano & Figli kr. fl. 795,-

100% Nebbiolo lagret udelukkende på store fade. Tørrede roser, modne bær, tobak, lakrids, tjære og fugtig muld og den helt klassiske mundrensende syre. Super Barolo fra ærketraditionalist.

Barolo, Duchessa Lia kr. fl. 495,-

Kongen af Piemonte - 100% fra Barolo-området. Vinen har spændende strejf af tørrede roser, modne bær, tobak, lakrids, tjære og fugtig muld. Lagret 24 mdr. på træ og 12 mdr. på flaske. Meget harmonisk vin med god fylde og kraft, men stadig elegant.