Campanien

Husets hvid – Falanghina Beneventano, Cavalier Pepe kr. gl. 59,- / fl. 249,-

Klassisk hvidvin fra Benevento-distiktet nord for Avellino i Campania. Vinen er fremstillet på 100% Falanghina-druer høstet ved håndkraft fra vinstokke i ler- og kalkholdig jord. Falanghina er en aromatisk druesort som har været dyrket gennem århundreder, og som befinder sig godt i området omkring Benevento. I næsen finder man sødlige noter af ananas og æble, mens vinen er rund, saftig og fyldig i munden, med høj aromaintensitet og fin behagelig syre.

Greco di Tufo “Nestor”, Cavalier Pepe kr. gl. 75,- / fl. 365,-

Arketypisk Campania-hvidvin fremstillet på den lokale Greco-drue, som har helt ideelle vækstbetingelser i Tufo-området, hvor jordbunden er lerholdig og ”vulcanico”, hvilket betyder at vinen får et friskt og mineralsk udtryk. Druerne håndhøstes, og vinen fremstilles med et hektarudbytte på ca. 60 hektoliter pr. hektar. Næsen er aromatisk, nærmest floral, men med delikate citrus-noter. I munden er den fyldig, vedvarende og med balanceret syre.

Veneto

Pinot Grigio del Veneto, Aldegheri kr. fl. 345,-

Imødekommende Pinot Grigio med lys halmgul farve og en spændende næse med strejf af hø, ristede mandler, æble og flint. I munden præsenteres en tør, ren og harmonisk smag med pæn fylde og fin syre

Soave Classico “Otto”, Graziano Pra´ kr. gl. 85,- / fl. 385,-

Lækker klassisk soave fremstillet på 100% garganega. Vinen har noter af havtorn, jasmin, pære samt eksotisk moden stenfrugt som hvide ferskner og abrikos. I munden er vinen medium fyldig, med frisk og saftig frugt.